Nieuws

Artikel in het Eindhovens Dagblad

Veel bewoners gaven hun mening over de komst van een McDonald's naar de Walsberg. © Kees Martens/DCI Media

Komt er een McDonald's in dit gehucht? Inwoners zijn fel tegen: 'Gaat levensgevaarlijke situaties opleveren’

DEURNE – De mogelijke komst van een McDonald’s in de Deurnese Walsberg houdt de gemoederen flink bezig. Tijdens een ingelaste dorpsraadvergadering lieten de inwoners duidelijk merken hier fel tegenstander van te zijn. ,,Dat gaat levensgevaarlijke situaties opleveren.”

Bart Werts 08-02-24, 07:40 Laatste update: 11:37 Bron: ED

 

Vooral de toename van het verkeer is iedereen een doorn in het oog. Uit onderzoek blijkt dat er in het weekend ruim duizend auto’s meer door de Walsberg gaan rijden, op de andere dagen zou dit aantal ongeveer de helft zijn.

 

 

Kortom, de boodschap van de bewoners aan de dorpsraadsleden was duidelijk: de Mac is niet welkom. Voorzitter Maarten van Ooij van de dorpsraad Walsberg keek niet raar op van deze mededeling, verschillende bezorgde bewoners hadden hem op straat al aangesproken. ,,Wij willen graag jullie argumenten horen, alvorens we verdere stappen kunnen ondernemen”, aldus Van Ooij. Op de agenda deze avond staat maar een punt: de mogelijke komst van een McDonald’s op de plek waar nu Zaal Van der Putten zit.

Naast het vele verkeer dat extra door het dorp rijdt is er onder de bewoners de angst voor veel zwerfafval en zitten ze in om de sociale veiligheid. ,,Veel jongeren zullen zich ’s avonds daar ophouden onder het viaduct, ik kan me niet voorstellen dat je dat als fietser een veilig gevoel geeft”, gaf een andere aanwezige aan.

Blijf op de hoogte

 

Krijg een melding bij belangrijk nieuws over Algemeen.

Gemeente zit beetje klem

Feit is echter wel dat op het pand een horecavergunning zit, waardoor de gemeente ook een beetje klem zit. De fastfoodketen diende eind vorig jaar een omgevingsvergunning in bij de gemeente. In een persbericht wat ze dinsdag verstuurden stellen ze echter ook dat ze ook hun twijfels hebben. ‘Het college van burgemeester en wethouders maakt zich grote zorgen over de verkeersveiligheid en toename van de verkeersintensiteit die zo’n vestiging op deze locatie met zich meebrengt.”

Ik begrijp hun standpun­ten, maar had het fijner gevonden als ze er wat harder instonden

Maarten van Ooij, Voorzitter dorpsraad Walsberg

Van Ooij was hier gematigd tevreden over, zeker ook omdat er tevens werd aangegeven dat er wel gekeken moest worden naar de regels en normen van het bestemmingsplan. ,,Ik begrijp hun standpunten, maar had het fijner gevonden als ze er wat harder instonden.”

Tot het moment dat het duidelijk wordt of de vergunning verstrekt wordt zal het echter onrustig blijven in de Walsberg. De dorpsraad gaat kijken of er juridische stappen gezet kunnen worden en roept de inwoners op een petitie te ondertekenen welke ze later deze maand willen aanbieden aan het college. ,,We moeten laten zien dat we serieus genomen willen worden en massaal onze stem laten horen.”

Contact

Wilt u een bericht op de website plaatsen stuur dit dan naar info@walsberg.nl
(Ook de informatie van uw organisatie of vereniging kan via dit adres ingevuld of aangepast worden)

Wilt u een bericht in het Onder Ons plaatsen stuur dit dan naar redactieonderons@walsberg.nl

Wilt u in contact komen met de Dorpsraad, neem contact op met dorpsraad@walsberg.nl